Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Mit kell tudni a semi slick gumiról?

Mit kell tudni a semi slick gumiról?


semi slick gumi

A versenygumik kategóriában két típus van: sima és félsima. Mi a különbség a sima és az úgynevezett semi slick gumi között? Nos, előbb érdemes az elsővel foglalkozni egy kicsit. Ez a versenyfelszerelés alapvető része, ami kimondottan versenyzésre lett kreálva. Törvénybeütköző ilyen modellekkel a közutakon közlekedni, hiszen nem garantálják a biztonságot a kialakításuk révén.

A teljesen sima futófelületük páratlan tapadást nyújt száraz talajon. Viszont esőben felelőtlenség sima gumikkal vezetni. A másik fajta a semi slick gumi, ami egy alternatívát jelent a közutakra. Vagyis van megoldás arra, ha valaki nagy teljesítményű gumival közúton akar száguldozni. A semi slick gumi nem más, mint egy sima abroncs, ami csatornákkal rendelkezik.

A tapadási teljesítmény ezzel relatíve alacsonyabb, de a barázdák elvezetik a vizet, és így megszűnik a vízre felúszás minden kockázata. A semi slick gumi tehát legálisan használható a közutakon. Ezt a jármű maximális teljesítményének kihasználásához vetik be. A termék megvehető a Tuti Gumi webshopban is.