Pécsi Tavaszi Fesztivál Vásárlás Nagy a kereslet a kókuszrost iránt

Nagy a kereslet a kókuszrost irántKókuszrost

Kókuszrost

Napjainkban nagyon nagy a kereslet a kókuszdió iránt, minek következtében folyamatosan új ültetvényeket telepítenek. Azonban a trópusokon nem csak élelmiszerként ismerték és használták a kókuszdiót.

Mellékterméke, a kókuszrost is igen nagy népszerűségnek örvendett és örvend mind a mai napig a mezőgazdászok körében kiváló tulajdonságai miatt. Az utóbbi években a világ minden táján felfigyeltek a környezetbarát termőközegre és óriásit fejlődött a piac.

A nagy keresletnek köszönhetően kidolgoztak egy egyszerű és olcsó eljárást, így a kókuszdió melléktermékéből előállítottak egy könnyen szállítható, kitűnő minőségű táptalajt. A kókuszrost ma már beszerezhető tégla vagy szőnyeg formájában, és hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, úgy a dísznövénytermesztők, mint a zöldségtermesztők körében.

A kókuszrost számtalan olyan jó tulajdonsággal rendelkezik, amelyek mind a használata mellett szólnak. Egy környezetbarát termelő számára nagyon sokat nyom a latban a kókuszrost kiemelkedő tulajdonságai mellett, hogy sem az előállítás, sem a felhasználása során nem keletkeznek a természetre ártalmas anyagok.