Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Napelem típusok ismertése

Napelem típusok ismertéseNapelem

Napelem

Mivel a napenergia ingyenes, kár lenne veszni hagyni a napi szinten rendelkezésre álló nagymennyiségű energiát, ami a Földet éri. A napelem rendszer egyre elterjedtebb, hiszen villamos energiát tud előállítani nulla költséggel. Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a folyamat alatt nem szabadulnak fel olyan káros anyagok, amelyek szennyeznék a környezetet.

Tehát amellett, hogy energiatakarékos, környezetbarát megoldásnak is minősül. A napelem több típusa is remekül szerepel, amelyek között megemlíthető a mono- és polikristályos, valamint a Gallium Arzenid vagy Amorf szilícium modellek is. Tévhit az, hogy csak napos időben generál áramot egy ilyen készülék. Tény, hogy a teljesítmény függ az időjárási viszonyoktól, de ez nem azt jelenti, hogy amikor felhős az ég egyáltalán nem működnének a napelemmel kiegészített berendezések.

Egyre nagyobb sikernek örvend az utcai világítás napelem segítségével való megvalósítása. Sötétedéskor automatikusan bekapcsolnak a lámpák, és a működésükkel energiát takarítanak meg. Bármilyen kérdése van a témával kapcsolatban, a www.amtechnik.hu oldalon megtalálja rá a választ.