Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Népszerű szakma a bolti eladó

Népszerű szakma a bolti eladó


Keresett állás a bolti eladó

Keresett állás a bolti eladó

Keresett állás a bolti eladó

Talán ezt az állást lehet a legegyszerűbben megszerezni, mivel sorra nyílnak a különféle üzletek, és a földből szinte gombaként nőnek ki a szupermarketek és a plázák. Bolti eladó nélkül egyik üzlet sem működhetne.

A legtöbb esetben nincs szükség több éves tapasztalatra, viszont ha van, az nagy előnynek számít. A kasszagép kezelése könnyen elsajátítható. Ezen kívül már csak a főnök elvárásainak kell eleget tenni, és hogyha ez is sikerül, akkor kiváló bolti eladó válhat belőlünk.

Ilyenkor azt sem szabad elfelejteni, hogy mindig a vásárlónak van igaza. Sok esetben jobb nem belebonyolódni egy vitába csupán azért, mert az illető nincs megelégedve egy bizonyos termékkel.

A bolti eladónak az is előnyt jelent a szakmájában, hogyha jó kommunikációs készséggel rendelkezik. Bizony akadhatnak váratlan pillanatok, amiket valamilyen formában muszáj lesz kezelni, természetesen úgy, hogy az ügyfél ne érezze lekezelőnek a beszélgetést. Egy világmárkákat forgalmazó üzletben, bolti eladóként kiemelkedő bérezésre lehet számítani.