Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Öntözőrendszer ára: mit tartalmaz a korrekt árajánlat?

Öntözőrendszer ára: mit tartalmaz a korrekt árajánlat?


öntözőrendszer ára

Érthető módon nagyon sokakat érdekel, amikor fontolgatják a locsolórendszer telepítését a kertben, hogy az mennyibe kerül. Először is tudni kell, hogy mit tartalmaz egy korrekt árajánlat. Ebben fel van tüntetve az öntözőrendszer ára tételesen, és teljesen ingyenes az egész, kötelezettségek nélkül.
Az ontozorendszeres.hu mestere, Szili Krisztián szerint, ha pénzt kérnek az ajánlatért, az egyáltalán nem fair a klienst illetően, hiszen csakis akkor tud döntési helyzetbe kerülni, amikor pontosan tudja, hogy mennyi az öntözőrendszer ára.

Ugye ez pedig csakis akkor derül ki, amikor kész az alapos felmérés, esetleg az online adatok feldolgozását elvégezte a kertmester. Ugyanakkor óvakodni kell azoktól az ajánlatoktól is, amikben nincsenek tételesen feltüntetve az öntöző alkatrészei, és nincs külön feltüntetve az öntöző telepítési munkadíja.
Csakis akkor válik teljesen átláthatóvá egy adott ajánlat, ha az alkatrészek egységárát, valamint a szükséges darabszámát is láthatja a megrendelő és pontosan fel van tüntetve az öntözőrendszer ára. Továbbá olvasni lehet a dokumentumban az öntözőrendszer garanciális feltételéről, a szakember pontos elérhetőségéről, illetve a munka várható időtartalmáról.

Az automatikus öntözőrendszer tévhitei, amiknek nem szabad bedőlni

Habár évtizedek óta bizonyítják az automata öntözők, hogy mennyire hatékonyan és milyen egyszerűen ki tudják szolgálni a kert és a tulajdonos igényeit, még mindig sokan vannak, akik elhiszik a tévhiteket. Az egyik ilyen tév, hogy automatikus öntözőrendszer télen semmiképp sem telepíthető. A legtöbb kertész télen is foglalkozik telepítéssel, de csakis akkor, amikor nem fagyos a föld és azt nem borítja hó.
Az is hamis állítás, hogy az automatikus öntözőrendszer hamar elromlik. Nyilván, mivel egy ember tervezte és épített megoldásról van szó, évek múltán előfordulhatnak bizonyos hibák. De a gondok szinte minden alkalommal két dologra vezethetők vissza: a szakértelem hiányára a telepítésnél, valamint az automatikus öntözőrendszer helytelen karbantartására. Ezért kell mindig egy profira bízni a munkát.