Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Pár mondatban a gumijavításról

Pár mondatban a gumijavításról


gumijavítás

Durrdefekt esetén csakis a csere segíthet. Ha megvan a megfelelő minőségű abroncs, akkor a gumijavítás kezdetét veheti. Azért, hogy a lehető leghamarabb kész legyen a munka, tanácsos ezt egy profi csapatra bízni. A szakemberek pontosan ismerik a procedúra összes lépését, aminek köszönhetően villámgyorsan elvégzik a cserét, biztosítva a tökéletes végeredményt.

A szerviz16.hu cégnél az első lépést a gépkocsi felemelése és lebiztosítása jelenti, amit mindig modern emelőkkel végeznek. Az egyenletes emelés a TPMS szenzorral ellátott autóknál elengedhetetlen. Ezt követi az abroncsok feliratozása, a szeleptűk eltávolítása, illetve a gumik megfelelő és fokozott figyelmű leszedése, ami szintén a TPMS szenzor miatt fontos.

A gumijavítás lényeges lépése következik ekkor, hiszen a szerelők az új kellékeket felteszik a felnire, majd a megfelelő nyomásra felfújják azokat. Ezek után kezdődik a centrírozás, ami amiért lényeges, mert ez szükséges a kerék megfelelő súlyelosztásához.

Ennek hála magas sebesség, fordulatszám esetén is rázkódásmentesen, biztonságosan tud közlekedni a sofőr, valamint a gumik felülete egyenletesen fog kopni. Amikor ezt befejezték a szakértők, visszahelyezik a verdára a kerekeket és nyomatékkulccsal rögzítik azokat. Így egy esetleges defekt esetén a tulajdonos meg tudja lazítani majd a csavarokat.

A szerviz, ahol a futómű felújítás ár jutányos

 

A futómű a gépjárművek egyik legfontosabb tartozéka. A futómű felújítás ár javarészt attól függ, hogy milyen állapotban van a rendszer. Érdemes tehát minél hamarabb szakemberhez fordulni, ha úgy érzi a sofőr, hogy valami nincs rendben. Ha valaki sokáig halogatja a javítást, akkor megeshet, hogy nagyon sokat kell fizessen majd a szerelésért.

Mikor érdemes egy szerviz mellett dönteni? Ha a futómű kopog, a lengéscsillapító nincs jó állapotban, vezetés közben a verda elhúz az egyik oldalra, vagy épp hangos a kerékcsapágy. Ezen tünetek és jelek mindegyike a futómű hibájából kialakult problémára vezethető vissza. A futómű felújítás ár persze attól függ, hogy mekkora a baj.