Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Pár szóban az alvászavar kezeléséről

Pár szóban az alvászavar kezeléséről


alvászavar kezelése

Az alvási rendellenesség a modern emberek körében gyakori jelenség. Ez a funkció azonban nagyon fontos a testnek és gyakran szükség van egy szakember segítségére az alvászavar kezelése végett. Ehhez viszont mindenekelőtt meg kell határozni az álmatlanság típusát és okát. A tudósok az ilyen rendellenességeket három csoportra osztják: álmatlanság, hypersomnia és parasomnia.

Az alvást negatívan befolyásoló ismert tényezők közé sorolják a koffein tartalmú italok (tea, kávé, energiaital) és a zsírban gazdag ételek fogyasztását lefekvéskor, valamint a rendszeres dohányzást. A problémának azonban mélyebb gyökerei is lehetnek. A leggyakrabban neurológiai és pszichiátriai betegségekkel kombinálódnak. Az álmatlanság fő okát az olyan pszichológiai problémák is jelenthetik, mint a krónikus stresszes helyzetek, a neurózis, a depresszió és még sok más. Ez magába foglalja a mentális fáradtságot is.

Ezért fontos, hogy foglalkozzon komolyabban és időben az alvás megszervezésének kérdésével és az alvászavar kezelésével. Az emberek történetei és fájdalmai így vagy úgy, de nyomot hagynak a hallgató lelkében. Nem valószínű, hogy valaki, aki szeretne megosztani mással egy örömhírt, a Budapest pszichológus kifejezésre keresne rá a böngészőjében, hogy elmondhassa egy szakembernek a csodás történéseket, bár valószínűleg ilyen ügyfelek is előfordulnak. A legtöbb embernek, akinek ilyen jellegű támogatására van szüksége, nehézségei vannak és egyedül nem képes megbirkózni azokkal.

Általában, mielőtt szakemberhez fordulna, ezek a nehézségek jelentősen felhalmozódnak. A pszichoterápia feladata nemcsak az életében zajló ok-okozati összefüggések megértésének támogatása, hanem inkább a múlt bizonyos traumatikus eseményeinek a megélése, valamint a tudatosság, a tapasztalat és egy új, szabadabb szint elérése. A konzultáció során átbeszélésre kerülnek azok az aggasztó problémák, amelyeket az ügyfél önmagában nem képes kezelni. A Budapest pszichológus ezután meghatározza a feladatok körét és a szükséges konzultációk számát a további munkához.