Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Szép kert a Makita gyepszellőztetővel

Szép kert a Makita gyepszellőztetővel


Makita gyepszellőztető

Minden háztulajdonos álma az igényes, ápolt és egészséges gyep, pázsit. Azonban ahhoz, hogy huzamosabb ideig ilyen állapotban maradjon a kert, a Makita gyepszellőztető alkalmazásáról nem lehet megfeledkezni. Gyakran mondják a szakemberek, kertmesterek, hogy a dús gyepfelület gondozásához elengedhetetlen a szellőztetés.
Mindig érdemes ezt komolyan venni, hiszen csakis így lehet az udvar ápolt és igazán szép. De mikor kerülhet elő a Makita gyepszellőztető? Mikor a legideálisabb ennek a használata? Tavasszal és ősszel bizonyul a leghatékonyabbnak és elég évente egyszer is elvégezni a munkát. Ha pedig választani kell a tavasz és az ősz között, akkor mindig ideálisabb az előbbi mellett dönteni.

A művelet lényege, hogy az élő fűszálak közül kikerüljenek az elhalt növényi részek, és a talaj felső rétege fel legyen lazítva. A Makita gyepszellőztető előnye tehát, hogy segítségével a talaj sokkal több levegőhöz és vízhez tud jutni, ami ugye a növényeknek létfontosságú. Ha pedig végzett a tulaj, tanácsos egy lombgereblyével alaposan átfésülni a terepet.