Pécsi Tavaszi Fesztivál Egészség Tévhitek a Scitec kreatin felől

Tévhitek a Scitec kreatin felől


Scitec kreatin

Az eredményes izomfejlődés érdekében, a testépítők gyakran döntenek úgy, hogy étrend-kiegészítőket kezdenek el szedni. Gyakran esik a választásuk a Scitec kreatin termékre, azonban erről sok tévhit él a köztudatban. Az egyik, hogy doppingszernek minősül, ami azért nem igaz, mert a kreatin egy természetes aminosav, amit a testünk termel, a termék pedig segít kiegészíteni a szervezet által termelt mennyiséget, hogy az elérhesse a testépítéshez szükséges szintet.

A másik tévhit, hogy bármennyit be lehet szedni belőle, ami szintén nem fedi a valóságot, mert a szedésnek megvannak a maga szabályai. A javasolt napi adagot mindig be kell tartani! Megint mások úgy tartják, hogy a Scitec kreatin káros hatással van a szervezetre, pedig ha a tájékoztatóban szereplő javallatokat betartjuk, ártalmas mellékhatással nem kell számolnunk.

Vannak, akik úgy tudják, hogy csak kúraszerűen szedhető a termék, de ez sem igaz, mert folyamatosan is alkalmazható. Végül az utolsó tévhit a Scitec kreatin készítményről, hogy a szedésekor többet kell inni, pedig a terméktől függetlenül is be kell vinni napi 2-3 l folyadékot.