Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Triumph körtéből készült körtepálinka

Triumph körtéből készült körtepálinka



Körtepálinka

Az egyik legtöbb törődést igénylő gyümölcs a körte. A termesztése során figyelni kell, hogy mindig legyen megfelelő vízellátás a számára és a talajnak is tápanyagokban gazdagnak kell lennie. Ahol adottak ezek a körülmények az Göcsej. Itt alakult ki elsősorban a körtepálinka készítés.

A XIX. század végén kezdték el nemesíteni a körtefajtákat. Azelőtt inkább vadkörtét használtak a pálinkához. Mint minden pálinkának, ennek is megvan a maga sajátos íze, amiben megtalálhatóak a reá jellemző jegyek, amelyek különlegessé teszik a fogyasztók számára.

Ez az íz akkor alakulhat ki, ha megfelelő állapotában gyűjtik be a gyümölcsöt. Amikor már sárgulni kezd, viszont a húsa még nincs megpuhulva, akkor ideális szüretelni. A Pannonhalmi Pálinkárium Triumph körtét használ a körtepálinka készítéshez, ezért férfiasan karakteres az íze és a hideg illata.

Ezt a különleges körtepálinka fajtát még egyedivé varázsolhatjuk, hogyha igénylünk mellé egy fa díszdobozt is, amelyik fekete festést kapott és belül bézs borítást. Mindezek mellett, a doboz kérésre egyedileg feliratozható is.