Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Tudjunk meg többet az ADSL technológiáról!

Tudjunk meg többet az ADSL technológiáról!Amit az ADSL-ről tudni érdemes

Amit az ADSL-ről tudni érdemes

Akárcsak a televízió, úgy az internet is különböző technológiák révén működik. Ilyen például az ADSL is. Talán sokszor hallottunk már róla, használjuk is, mégsem tudjuk mit is takar. A vezetékes telefonon való kommunikációt már régen is a földbe lefektetett rézhuzalok biztosították.

Ezeket a kábeleket hasznosítani tudták az internet működésében is, nem volt szükség újak lefektetésére. A technológián belül igénybe vehetjük a telefont is, de természetesen ez nem feltétel.

Az ADSL tulajdonképpen aszimmetrikus digitális előfizetői vonalat jelent, ezen a fogalmon belül pedig az aszimmetrikus szó emelendő ki. Ez a le-, illetve a feltöltési sebességre utal. Az átviteli idő sebessége, ami a hálózattól érkezik hozzánk gyorsabb, ami pedig tőlünk távozik és a hálózat felé tart, sokkal lassúbb.

Amennyiben belegondolunk, a letöltési gyorsaság sokkal fontosabb. Az internetet leginkább mindenki arra használja, hogy letöltsön dolgokat, nem pedig fel. Az ADSL technológia a telefonvezetékeket használva, főleg a telefontársaságok számára előnyös.