Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Utánozhatatlan whisky bourbon íze

Utánozhatatlan whisky bourbon íze


whisky

Alkoholos ital mindenből készíthető, ami cukrot tartalmaz. Így azokon a vidékeken, ahol nem terem meg a gyümölcs, gabonából készítettek szeszesitalt. A whisky gyártás ma már szabályozva van és ettől függ, hogy milyen névvel illethető. Származása Skócia, Írország területéről van, majd az innen kivándorolt emberek magukkal vitték Amerikába és Kanadába.

A whisky alapanyaga árpa, kukorica, búza vagy rozs, illetve az ezekből készült maláta keveréke. Az erjesztés és lepárlás után, általában tölgyfahordóban érlelik évekig vagy évtizedekig. A hordós érlelés során a whisky megkapja jellegzetes színét és aromáját. Manapság szigorú szabályok határozzák meg a recepteket és ennek alapján nevezhető el az ital. Így a vásárlók biztosan tudják, hogy mi van az üvegben.

Érdekes, hogy annak ellenére, miszerint a receptek hasonlóak, az ízek mégis jelentősen különböznek. Hogy ezt elérjék, ügyes készítőmesterek gondoskodnak a minőségről. Természetesen minél hosszabb ideig érlelt egy-egy fajta, a benne lévő aromák annál gazdagabbak ízben. Az érlelési időt az ital ára is tükrözi.