Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Zománcfesték tartós fénnyel

Zománcfesték tartós fénnyel


zománcfesték

Az oxidált fémfelületek elég lehangoló látványt nyújtanak, Ezeket nem elég csak egyszerűen átkenni a kezünkbe kerülő első olajfestékkel. Sokkal szebb kivitel érhető el, ha zománcfesték kerül felhasználásra. A Trinát zománcfesték fafelületek esetében is használható.

A fémfelületek festése viszont valamivel körültekintőbb munkát igényel. Az előkészítés mindkét esetben prioritást igényel. Nem szabad elsietni, különben a végeredmény sokat veszít a dekoratív értékéből. Kül- és beltéren egyaránt dolgozhatunk zománcfestékkel.

A szennyeződések eltávolítását követően, érdemes egy korrózió elleni védelmet biztosító réteg felvitele. Ezt követi az alapozó, majd ezután több rétegben felvihető maga a festék. A régi felületek felújítása esetén is nagyjából hasonlóan kell eljárni, viszont ilyenkor távolítsuk el a leváló részeket és a sérült felületet javítsuk ki, amennyire lehet.

Ezeket a lépéseket betartva, sikerrel alkalmazható a zománcfesték a fémfelületeken. Tartós és esztétikus védelmet biztosít hosszú éveken keresztül, miközben semmit sem veszít a fényéből.