Pécsi Tavaszi Fesztivál Irodalom Az istenes versek segítő keze

Az istenes versek segítő kezeIstenes versek

Istenes versek

A mai kaotikus világban a vallás és a hit egy igen kényes téma. Egyesek kategorikusan visszautasítják a felsőbb hatalom létezését, az abba vetett hit ésszerűségét, értelmét. Megint mások vakon hisznek egy adott vallás szemléleteiben, amelyet nem átallnak bármi áron ráerőszakolni bárkire.

Továbbá vannak, akik keresik a két teljesen ellentétes pólus közötti egyensúlyt, amely úton az istenes versek mutathatnak irányt. Mivel nem sokan vállalják fennszóval a kétségeiket, ezért nehéz bárkivel megosztani az olyasfajta nézeteinket, amelyek nem egy határozott elv mellett szólnak.

Azonban az istenes versek az ilyen gondolatoknak is helyet adnak. Megismerhetünk általunk Istenkereső életutakat, kétkedő időszakokat, felmerülő kérdéseket, válaszokat, célba éréseket, érzéseket és ellenérzéseket, valamint a mélyről jövő valódi hitet is. Az istenes versek már több tíz és száz éve is az irodalom meghatározó részét képezték, azonban az üzenetük és az értékük örökérvényű, így aki keresi még a helyét ebben a kérdésben, az nyugodtan visszanyúlhat a régi költeményekhez is.