Pécsi Tavaszi Fesztivál Építkezés A laminált padló alátét fontos része a padlózatnak

A laminált padló alátét fontos része a padlózatnakLaminált padló alátét

Ha lakásfelújításra szánjuk el magunkat, az mindig komoly előkészületet és utánajárást igényel. Fontos, hogy mindig megfelelően tájékozottak legyünk, hogy a munkálatokat hiánytalanul el tudjuk végezni. A laminált padló alátét a leendő padlórendszer egyik fontos eleme.

Azonban, a padló lerakása előtt mindenképpen figyeljünk arra, hogy a betonaljzat megfelelően sík legyen. Ez azt jelenti, hogy maximum 2-3 mm szintkülönbség lehet egy méteren belül. Ekkor fog még megfelelően feküdni a padló a talajon. Ezt követi a laminált padló alátét, ami több rétegből áll. Először a párazáró fóliát helyezzük el, ami megvédi padlót az esetleges nedvesedéstől. Ezt követően kerül sor a lépészaj csökkentő burkolat telepítésére, ami szintén többféle anyagból is készülhet.

Fontos, hogy ezt a réteget jól válasszuk meg, hiszen nemcsak a zaj elnyelését hivatott megoldani, hanem hőszigetelő funkciót is betölt, ezáltal energiát spórolhatunk vele. A laminált padló alátét tehát mindenképpen szükséges a padlórendszer lerakása előtt, hiszen ezen fekszik biztonságosan és stabilan.