Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Miként történhet a glettelés?

Miként történhet a glettelés?


glettelés

Festés vagy tapétázás előtt, a felületeket minden esetben sima állapotba kell hozni. Erre a célra kiválóan alkalmas a glettelés. Természetesen vannak olyan esetek, amikor erre nincs feltétlenül szükség, mert éppen az a cél, hogy kiemelkedő minták legyenek a falakon, de általában a sima felszínek hódítanak, ezért ehhez kell igazodni. Típusát tekintve, a glett anyag lehet többféle, viszont leginkább a gipszes bázisú az, amit a belterekben alkalmaznak.

A szabadban, az időjárási viszontagságoknak kitett részeken pedig főként a cementalapú az, amire a legtöbben támaszkodnak. A glettelés lényegi célja a kisebb-nagyobb hézagok tömítése. Ezt erre a célra létrehozott szerszámokkal szokták véghezvinni. A művelet viszonylag egyszerű, hiszen némi gyakorlást követően, bárki elboldogul és még az eredmény is kiváló lesz.

Miként változnak a glettelés árak?

A kivitelezések függvényében, a glettelés árak eltérőek lehetnek, de sokat megtakaríthatunk azzal, ha saját kezünkbe vesszük a dolgokat. Amennyiben van ehhez némi fogalmunk, akkor máris megtakarítható a szakembereknek fizetett munkadíj, illetve a kiszállási költségek, amelyek elég magasra rúghatnak. Természetesen ilyenkor az anyagköltségekkel ugyanúgy számolnunk kell, valamint a szerszámokba is fontos befektetni.

Ha mégis a profi munka mellett döntünk, akkor fontos szem előtt tartani a glettelés árak tekintetében, hogy pontosan mekkora felületről lesz szó, szükség van-e előkészítésre, mint a régi bevonat lekaparása, vagy teljesen úja részt kell glettelni? Minél simább falat szeretnénk, annál több munka lesz vele, így a költségek is emelkedni fognak.

Hasznos kiegészítő a glettelő henger

A szerszámok folyamatos fejlődése remekül tetten érhető az idő múlásával. Nagyszerű példa erre az egyre kedveltebb és gyakran alkalmazott glettelő henger. A glettelés során, eleinte csak kézi simítókat használtak, majd megjelentek a gépi rendszerek is. A gyorsaság egyre inkább mérvadó lett, hiszen az idő pénz, szokták mondani.

A hengerel egy átmenetet képeznek a simítók és gépek között. Jelentősen felgyorsítják az anyag felvitelét. Ugyanúgy működnek, mint a festő változatok. Amire viszont mindenképpen figyelni kell a glettelő henger alkalmazása során, hogy némileg hígabb anyagra lesz szükség hozzá és mielőbb fontos elsimítani a felvitt réteget, mielőtt annyira megköt, hogy használhatatlanná válik.

Sokfélék lehetnek a beltéri festés ötletek

A különböző helyiségek egyedi igényekhez történő igazításában nem csupán a bútorok kiválasztása játszhat főszerepet. A beltéri festés ötletek ugyanolyan meghatározóak lehetnek ebből a szempontból. Érdemes mindig alaposan megfontolni a pontos célokat és csak azt követően belevágni a kivitelezésbe. Rengeteg egyedi minta választható ki, ahogyan a színek területén szintén kedvünkre válogathatunk.

Érdemes sok ötletet számításba venni, mert utólag már nehezebb módosítani a kész eredményen. Felejtsük el a sablonos egy árnyalatot, mert a színátmenetek, egyedi tónusok igazán kifejezőek lehetnek. Ami pedig a beltéri festés ötletek megvalósítást illeti, azokat kellő lelkesedéssel végezve, biztosak lehetünk a kiváló hatásban, amire mindig örömmel tekintünk majd, akár éveken keresztül.