Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Az automata kerti öntözőrendszer hatékonysága elképesztő

Az automata kerti öntözőrendszer hatékonysága elképesztő


automata kerti öntözőrendszer

Nyiladozó, illatos virágok, üde pázsit, precízen nyírt sövény, dús lombkoronájú fák. Mindenki ilyen kertről álmodozik odahaza. Szerencsére nem kell feltétlenül több hektár földterülettel rendelkezni ahhoz, ha a családi fészekhez tartozó zöldövezetet királyi pompával szeretnénk felruházni. Ez az álom könnyen valóra válhat az automata kerti öntözőrendszer segítségével. Mit takar egészen pontosan a szóban forgó berendezés? Nos, azt még azok a személyek is jól tudják, akiknek nincs kertjük, hogy a kinti növényeknek a napfény mellett, folyamatosan biztosított friss vízre is szükségük van a növekedéshez.

Ezt a vízellátást a háztartás lakóinak kell biztosítaniuk, hiszen az országunk éghajlatára az utóbbi években inkább jellemző a perzselő kánikula, mint a rendszeres esőzés. Bár a hagyományos módszer, vagyis a manuális locsolás működik ugyan, hozzá kell azt is tennünk, hogy a fárasztó munkanap után ritka az a személy, aki szívesen ragad locsolókannát és esik neki a többórás öntözésnek.

Ráadásul a manuális locsolás nemcsak energia- és időigényes, de bizonyítottan több pénzt is visz el a megtakarításból. Az automata kerti öntözőrendszer ezzel ellentétben minden tekintetben hatékonyabbnak bizonyul. Abban az esetben tehát, ha olyan kertre vágyik, amit még a britek királynője, II. Erzsébet is megirigyelne, az öntözőrendszer telepítés mellett tegye le a szavazatát! A növények garantáltan meg fogják hálálni az extra törődést és olyan popmát kölcsönöznek a kinti térnek, amin nem győznek majd eleget csodálkozni.

Persze, amint arra már céloztunk, az öntözőrendszer telepítésével nemcsak az esztétika oltárán áldozhatunk, de a modern berendezésnek számos egyéb előnye is van. Az, hogy a segítségével időt takaríthatunk meg, kétségtelen, hogy a jóval energiatakarékosabb is, mint a hagyományos kézi locsolás. Ez utóbbi jellemzője pedig a havi számlák kapcsán is pozitívan érezteti a hatását. Mindent összevetve, tehát nem is kérdés, hogy érdemes letenni a voksunkat a modern kor eme csodás vívmánya mellett.