Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Az eredeti guacamole recept elnyeri a tetszését

Az eredeti guacamole recept elnyeri a tetszését


eredeti guacamole recept

A más országok kultúrájából származó ételek nagyon népszerűek hazánkban. Az eredeti guacamole recept az aztékoktól ered. Nagyon finom vendégváró mártogatósról van szó, amit mindenkinek ki kell próbálnia. Ha még eddig nem készítette el, akkor itt az ideje, hogy mihamarabb belevágjon a dologba. Mindenekelőtt azt kell tudni, hogy az avokádó a legfőbb alapanyaga. Első lépésként, az érett gyümölcsökből távolítsa el a magokat, majd ezután kanalazza ki a belsejét és pürésítse.

Ezután a hagymát, a lime-ot, a koriandert, a borsot, illetve a sót hozzá kell adni, majd pedig összekeverni. Az eredeti guacamole recept paradicsomot is tartalmaz, aminek csak a húsa szükséges. Sokan rajonganak a csípős ízekért, így bátran fűszerezhető chilivel vagy jalapeno paprikával. Ha mindennel elkészült, akkor a szószt a hűtőbe kell rakni annak érdekében, hogy az ízek összeérjenek. Érdemes folpackkal letakarni, hogy ne barnuljon meg.

Az eredeti guacamole recept rövid időn belül elkészíthető. Az interneten számos módszert találhat, amivel feldobhatja a szószt. A hölgyek és az urak többsége szeret a konyhában tevékenykedni és új ételeket kipróbálni. Az eredeti avokádókrém kezdőknek és haladóknak is könnyen elkészíthető. Meg kell említeni, hogy nemcsak az íze és az állaga miatt különleges. Sokan azért is fogyasztják, mert tele van olyan vitaminokkal és növényi zsírokkal, amelyekre a szervezetnek szüksége van. Amennyiben szeretné a barátait, családtagjait lenyűgözni, akkor ezzel az egzotikus mártogatóssal megteheti.

Az elkészítési ideje mindössze 15 perc. Az eredeti avokádókrém mozsárban a legtökéletesebb. Mielőtt belevág a dologba szerezze be a kellő alapanyagokat! Arra mindenképp ügyeljen, hogy olyan gyümölcsöt válasszon, ami teljesen megérett. Ha túl kemény, akkor ízetlen lesz és nem nyomkodható szét. Az sem jó opció, ha a gyümölcs belseje fekete, hiszen a felhasználást követően kesernyés ízű lesz a szósz, vagyis ehetetlenné válik. Az eredeti avokádókrém a mexikóiak szerint kicsit darabos. Villával könnyedén szétnyomkodható, így nem kell a turmixgépet vagy a botmixert elővenni.