Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás A Balaton partján akar ingatlant venni? Számoljon! Biztosan megéri?

A Balaton partján akar ingatlant venni? Számoljon! Biztosan megéri?Balatoni ingatlan

Mivel nyilván Ön is tudja, hogy a Balaton környékén mindig nagy a forgalom és sokan keresnek szállást, lehet már elgondolkodott azon, hogy saját panziót nyisson, amit majd kiadhat. Azonban ezt a döntést nem lehet egyetlen éjszaka alatt meghozni. Mérlegelni kell a mellette és ellene szóló érveket, valamint érdeklődni ismerősöktől vagy olyan személyektől, akik már régóta foglalkoznak ilyesmivel.

Az állandó fenntartási költségek miatt biztos, hogy megéri a saját ház, ráadásul vízközelben van, hogy 8000 Ft/éj áron kaphat szállást (részletek itt). Tehát valószínűleg Ön is kiadhatja ilyen összegért majd a szállását. De azt is fontos szemügyre venni, hogy mi van akkor, ha nem kiadni akarja az apartmant, hanem saját célra fenntartani?

Nyáron ugyanis biztosan szívesen elvonulna a külvilágtól a Balaton partján lévő házába a családdal, barátokkal. Ilyenkor nagyon jól jön a saját panzió. Viszont, ha ezt csak évente 1-2 alkalommal akarja megtenni, akkor talán mégis jobban megéri, ha inkább fizet egy szállásért, mint folyamatosan a ház fenntartásával foglalkozzon. Amennyiben évente többször és hosszabb időre is kimenne a Balatonra pihenni, akkor érdemes fenntartani egy saját apartmant.

A lényeg, hogy fontolja meg, melyik opció éri meg jobban Önnek! Kivenni egy apartmant néhány éjszakára, egészen jó áron vagy folyamatosan fenntartani a sajátját akkor is, ha csak ritkán megy oda? Valószínűleg ebben az esetben jobban megéri, ha inkább kibérel egy szállást. Ha időben, még a főszezon előtt keresgél, akkor jobb áron megkapja a kiszemelt szobát, mint ahogy azt gondolná.

Ráadásul nem kell folyamatosan a karbantartási munkálatokkal is foglalkoznia. Kényelmesebb és olcsóbban kijön, ráadásul nem kell attól tartania, hogy az év többi napján felügyeletlenül van. Ezeket a szempontokat érdemes szemügyre venni, mielőtt még végleges döntést hoz, ugyanis ez egy hosszú távú befektetés és igen sok pénz múlik rajta. Lehet, hogy egy szállásfoglalás kevesebb fejfájással jár és a kiadások sem olyan mértékűek, mint egy saját panzió esetében.