Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Fontosabb tudnivalók az üzemanyag tartályról

Fontosabb tudnivalók az üzemanyag tartályrólHasznos az  üzemanyagtartály

Hasznos az üzemanyagtartály

Természetesen, igen sok szabály vonatkozik egyes tűzveszélyes üzemanyagok tárolására, ezért azokkal mindenképp tisztában kell lennie annak, aki egy profibb berendezést akar megvenni. Az üzemanyagtartály az Országos Tűzvédelmi Szabályzat gyakran emlegetett eleme, és erre temérdek törvény vonatkozik, amiket kötelező betartani annak érdekében, hogy a legkisebb baleset se forduljon elő. Például fontos tudni, hogy a közforgalmú és üzemi töltőállomáson legfeljebb a C osztályba tartozó, ide sorolható tűzveszélyességi fokozatú éghető folyadékokat lehet gondmentesen tárolni.

Itt gondolni kell arra a föld alatti üzemanyagtartály típusra vagy a földtakaróval borított eszközre, ami acél vagy műanyag kivitellel rendelkezik, emellett pedig adott a dupla falú kialakítás, az egyterű vagy rekeszekre osztott, fekvőhengeres jelleg is. Ezen üzemanyagtartály esetében, és ha föld feletti konténerkútról van szó, 30 000 literes mennyiségben is gondolkozni lehet.

Nyilvánvalóan azért ekkora ez a szám, mert ezek nem annyira tűzveszélyes és gyúlékony anyagok, mint a benzin. Gyakran az is megeshet, hogy a többéves üzemanyag tartály javításra, szervizelésre szorul. Ilyenkor, vagy esetleg az átépítés, telepítés és szabványosítás csakis az illetékes hatóság engedélye alapján történhet. Tehát jelen kell legyen és beleegyezését kell adja egy olyan engedélyező személy, aki rendelkezik a kellő okiratokkal és szakmai háttérrel annak érdekében, hogy tudja, mikre kell figyelni, és mi az, ami miatt nem mehetnek végbe rendesen a fent említett tevékenységek.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy az üzemanyag tartály modelljének a kiválasztásakor, illetve az alapozás megtervezésekor, mert ugye ez is fontos, mindenképp kötelező figyelembe venni a környezetvédelmi előírásokat, ugyanis ezeknek a megszegése büntetéssel is járhat. Az üzemanyag tartály eszközökről még többet lehet megtudni a www.uzemanyagtartaly.hu weboldalon, ahol, természetesen, lehetőség van a vásárlásra is, legyen szó erről a kellékről, vagy épp a gázolajtartályról, mobil tárolóeszközről.