Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Hogyan készül a rozé?

Hogyan készül a rozé?Rozé bor

Régebben lehet, hogy a fehér vagy a vörös fajta bor volt a kedvenc, azonban manapság már egyre közkedveltebbé válik egy harmadik típus is.

Természetesen, a rozé fajtáról van szó, amit az emberek nyugodtan fogyaszthatnak és előszeretettel is teszik fröccsként vagy csak simán magában. Kétségtelen, hogy a rozé hazánk egyik különösen kedvelt borává nőtte ki magát. Azzal azonban csak kevesen vannak tisztában, hogy ez miként is készül. Érdemes tudni, ugyanis a világ szinte összes borvidékén készítenek ilyen bort. A tévhittel ellentétben nem használnak hozzá rózsaszín szőlőt. Ennél egyszerűbb a helyzet. A szakértők az elkészítéshez csak elkeverik vörös- és fehérbort.

Mások más megoldást választottak, hiszen amikor arra koncentrálnak, hogy jó kis vörösbort állítsanak elő, a csapolás közben egyúttal rozé bort is készítenek. A rozé megannyi fajtája megvásárolható a www.pannonborbolt.hu oldalon is. Itt megrendelhető a máig igen sikeres fehér és vörös típus is. Érdemes hát ellátogatni a webáruház sokat látogatott honlapjára.