Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás Itt a Bluetooth 4.1 verziója!

Itt a Bluetooth 4.1 verziója!Bluetooth 4.1 verzió

Bluetooth 4.1 verzió

A technikai újdonságok megszállottjai számára jó hír, hogy megjelent a  Bluetooth 4.1-es verziója, ami kiválóan alkalmas arra, hogy a szerver és az eszköz közötti közvetlen IP-alapú adatátvitel megvalósulhasson, mégpedig a köztes alkalmazásrétegek nélkül. Erről a hírről számolt be a Docler blog, mely időről-időre górcső alá veszi a területet érintő legfrissebb híreket, újdonságokat.

Az eszköz hatással lehet a jövőben a szintén most induló okosórák piacára, mellyel kapcsolatban érdemes az érdeklődőknek tudni, hogy ezek bármely eszközön keresztül csatlakozhatnak majd az internetre, míg ma egyelőre egy adott telefonhoz kötött ennek lehetősége. A szolgáltatáshoz kötöttség tehát előreláthatólag javítja majd az okosórák kihasználhatóságát is.

A Bluetooth 4.1 nagy valószínűséggel az okoseszközök teljes piacát átrendezi majd, hiszen létrejöhet segítségével a közvetlen csomagalapú kapcsolat a szerveroldal, valamint az egyes eszközök között. Bár az okostelefon továbbra is nélkülözhetetlen lesz, de gyakorlatilag csak egy hálózati hozzáférési pontként funkcionál majd az internettel kapcsolatban. Fontos tudnivaló, hogy a körülbelül év végén az üzletekbe kerülő rádiós lapkák támogatásához  szükség lesz minden oldalról támogatásra, ezért valószínűleg, hogy elterjedése majd csak 1-2 év múlva várható.

A DoclerNet blogjában folyamatosan nyomon követheti a Bluetooth 4.1-hez hasonló technikai újdonságokat, de a szerverbérléssel, és hasonló szolgáltatásokkal kapcsolatos trendekről és tudnivalókról is hasznos információkhoz juthatnak az érdeklődők.