Pécsi Tavaszi Fesztivál Vásárlás Nemes nedű a brandy

Nemes nedű a brandy


brandy

Az alkoholos italok különféle technikával készülnek, így nyilvánvalóan eltérő az ízük is, tehát mindenki megtalálja az ízlésének valót a boltokban. Az égetett szeszek egyik hagyományos képviselője a brandy, aminek eredeti fajtái szőlőbor lepárlásával készülnek.

Ez nagyon hasonlít a konyakok lepárlási eljárásához, mindössze annyi különbséggel, hogy ezek az italok nem az eredetvédett Cognac tartományból származó italok. A brandy jellegzetes mély színét a több évig tartó fahordós érlelés adja meg.

Minél hosszabb ez az eljárás, annál nemesebb italt kapunk, így 3,5 vagy 20 éves közül is válogathatunk. Minden étkezés méltó megkoronázása lehet egy pohár brandy tisztán vagy jégre töltve. Az ital legismertebb képviselője a Metaxa, aminek csillagos és Reserve fajtái mellett, találkozhatunk az igazi különlegességnek számító Ararat változattal is.

Még a legmagasabb elvárásoknak is megfelel a brandy, ezért érdemes néhány üveggel beszerezni belőle. Gazdag választékkal várja a vásárlókat az idrinks.hu webáruház.