Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Sokszor elengedhetetlen a takarmánykiosztó kocsi

Sokszor elengedhetetlen a takarmánykiosztó kocsi


takarmánykiosztó kocsi

A takarmányozás színvonala minden esetben fontos a szarvasmarha állomány hús- és tejtermelését illetően. Egy professzionális megoldásokra és eredményességre törekvő gazda nem teheti meg, hogy rossz minőségű takarmánykiosztó kocsi segítségével végzi ezt a fontos munkát. A takarmánykeverő járművek kialakítása és teljesítménye igazán változó lehet.

Ezért is kell tudja a vásárláskor az ember, hogy mire van szüksége, mik azok a tulajdonságok, amikkel a takarmánykiosztó kocsi eszköznek rendelkeznie kell. A választást megkönnyíti a tény, hogy ugye a kiosztó gépjárművek nagy többsége egy vontatott, traktor által üzemeltetett pótkocsi. Akkor, amikor több állat takarmányozását kell megoldani, akkor mindenképp jó választás az önrakodó, silómaróval ellátott magajáró takarmánykiosztó kocsi.

Ha pedig kisebb az állatlétszám, akkor természetesen remekül beválnak a kisebb tartálytérfogatú vontatott gépek is. A takarmánykiosztó kocsi kiválasztásánál, megvételénél igazán fontos szempontot képeznek az adott állattartó gazdaság tulajdonságai. Gondolni kell az állatok számára, a meglévő utak méretére, jászlak vagy etető utak elhelyezkedésére és persze a megannyi üzemgazdasági feltételre.