Pécsi Tavaszi Fesztivál Szolgáltatás A családállítás Dél-Afrikából származik

A családállítás Dél-Afrikából származik


családállítás

Bert Hellinger német pszichoterapeuta, aki a papi szolgálatból történő kilépése után pszichoanalízist, Gestalt terápiát és tranzakciós elemzést tanult. A nevéhez fűződik a családállítás fogalma is. Hellinger 20 évig szolgált a katolikus egyház papjaként, iskolai tanárként és adminisztrátorként, valamint zulu misszionáriusként főként Dél-Afrikában.

Ezen kívül körülbelül 30 könyv szerzője, amelyeket több nyelvre is lefordítottak. Neki köszönhető, hogy a családállítás, mint kezelési módszer, nemcsak Európában vált népszerűvé, hanem sikerült globális jelenséggé fejlődnie. Hellinger szerint, ez a fajta terápia a kliens állapotának felmérésével kezdődik, pontosabban annak megállapításával, hogy mi a problémája és milyen megoldást keres arra.

A leggyakoribb problématípusok, amelyeket a pszichoterapeuta szerint az energiai nehézségek idéznek elő: a magányosság, a depresszió, a mentális és a fizikai betegségek, a pénzügyi vagy magánéleti problémák, az öngyilkossági gondolatok vagy kísérletek. A családállítás módszere ezekre keresi a megoldást.