Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop A szappanok elpusztítják a baktériumokat és vírusokat

A szappanok elpusztítják a baktériumokat és vírusokat


szappanok

Az i. e. 2800 óta létező tisztálkodószert már az ókori Babilonban is bizonyítottan használták. Ahogy az emberek fejlődtek, hamar felismerték a tisztaság és a bőr egészségének megőrzésének fontosságát, a hosszabb és kényelmesebb élet érdekében.

Az őseink által felfedezett anyagokat és eljárásokat a mai napig használjuk. A szappanok, legyenek szilárdak vagy folyékonyak, az olajok és lúg közötti egyszerű kémiai reakcióval kezdődnek. Szinte bármilyen olaj felhasználható a készítésükhöz, az állatitól a növényi eredetűig.

A tisztaság csodálatos, felemelő érzése mellett, a szappan számos előnnyel bír a bőr ápolása során. Ennek egyik módja a bőr hidrolipid rétegének fenntartása. Faggyútermelésre serkentik a mirigyeket, ami hidratálja és védi a bőrt, valamint jótékonyan hat a száraz felhámra.

A szappan másik előnye, különösen a mi éghajlatunkon, hogy képes megakadályozni és eltávolítani a baktériumok elszaporodását. Feloldja a baktériumokat összetartó zsírhártyát és inaktiválja azt, ami egyszerű és hatékony módszer a vírusok ellen is.