Pécsi Tavaszi Fesztivál Vásárlás Mit jelképeznek a magassarkú cipők?

Mit jelképeznek a magassarkú cipők?


magassarkú cipő

A lábbelik eredeti rendeltetése valószínűleg az volt, hogy a lábakat megvédje a sérülésektől. Viszont, korunkban ezek fontossága példátlan magasságra nőtt és sokak szerint a magassarkú cipő áll a népszerűség csúcsán. Ezek a modellek nem csupán közönséges lábbelik. A lelkesedés, a szenvedély, a személyiség, a hatalom, a nőiesség és a függetlenség, valamint a pszichológiai fölény szimbólumai.

A nők sok okból viselnek magassarkú cipőt, de a háttérben többnyire a pszichológiai kényelem elérése rejtőzködik. Ugyanis ezeket viselve nagyszerű lehetőség adódik a lábak vizuális meghosszabbítására azoknak a hölgyeknek, akik távol állnak a 175 cm szabványtól, de szeretnének sportosabbnak és karcsúbbnak tűnni.

Miért találják a férfiak vonzónak ezeket a nőket? Nos, valószínűleg azért, mert az alakjuk csábítóvá és nőiessé válik, mivel járás közben a test súlypontja a hát alsó részére mozdul el és a vállak kiegyenesednek. Ezért manapság nincs is divatosabb és elegánsabb a fekete lakk vagy velúr magassarkú cipőnél.