Pécsi Tavaszi Fesztivál Fesztivál Női alkotók a 21- Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon

Női alkotók a 21- Titanic Nemzetközi FilmfesztiválonNők a Titanicon

Nők a Titanicon

Már második napja fut a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amely több különlegességgel is előrukkolt az idén. Az egyik nagy érdekesség a női alkotók jelenléte, hiszen ilyen szép számban eddig még nem képviseltették magukat a rendezvényen. A Hullámtörők díjért két női rendező is versenybe száll, egy bolgár és egy svéd alkotással.

Maya Vitkova filmje a kommunista Bulgáriában játszódik 1979-ben és egy nagyon különleges történetet mesél el egy édesanyáról és lányáról, aki nem is akarta, hogy gyermeke világra jöjjön.

A másik alkotást Anna Odellnek köszönhetjük, aki azt próbálja bemutatni, hogy milyen rossz hatással van mindenkire az iskolai erőszak és a függés, amely nagyon sok emberben kialakul.

Ezen alkotások mellett még 12 női rendező mutatkozik be és izgalmas filmeket hoznak a nézőknek, akik bizonyára elégedettek lesznek az idei felhozatallal. A magyar hölgyek sem maradnak ki a kavalkádból, mert Bucsi Réka a Berlinálé versenyprogramjába is beválogatott filmje, a Symphony no. 42 is látható lesz a Titanicon, a Lovak és emberek kísérőfilmjeként.