Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Paella serpenyő főzőlapra vagy nyílt tűzre

Paella serpenyő főzőlapra vagy nyílt tűzre


paella serpenyő

Létezik egy főzőedény, ami kimondottan a hagyományos spanyol rizsétel, a paella elkészítésére szolgál. A paella serpenyő egy nagy átmérőjű, sekély edény, ami készülhet öntöttvasból, zománcozott fémből vagy szálcsiszolt alumíniumból. Néhány paella serpenyőnek magasabb az oldala, a tipikus darabok körülbelül 14-16 hüvelyk átmérőjűek.

Ezek közepes vagy nagy serpenyőnek tűnnek, alacsony mélységgel. A legtöbb ilyen eszköznek mindkét oldalán van fogantyú. A paella Valencia rizsből készült étel, ami egy közepes szemű fajta, és nagy mennyiségű folyadékot képes felvenni. Ez az étel általában olyan összetevőket tartalmaz, mint a hal, a tenger gyümölcsei, a baromfi, a kolbász és a zöldségek.

A felső rétege száraz, különálló rizsszemeiről ismert, amiket az edény alján megbarnult kérges rizsréteg kísér. Ezt a megbarnult réteget „socarrat” néven ismerik, és a rizs fedetlen, valamint keverés nélküli, (a folyadék hozzáadása után) paella serpenyőben vagy nyílt tűzön történő főzésének eredménye.