Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Vegyen Artroflexet a ropogó térdére!

Vegyen Artroflexet a ropogó térdére!


ropogó térd

A lábaink egészsége létfontosságú, így érdemes minden apró jelét figyelembe venni. Az egyik ilyen jel a ropogó térd. Ha azt tapasztaljuk, hogy kattog, ropog a térdünk, akkor tudomásul kell vennünk, hogy valami nincs teljesen rendben az adott testrésszel.

Persze pánikra semmi ok, hiszen ez is egy olyan probléma, amit időben nagyon jól lehet kezelni. A panaszainkat megszüntetni, de legalábbis enyhíteni is tudjuk. A lábaink egész nap megterhelésnek vannak kitéve, még akkor is, ha ülőmunkát végzünk.

A ropogó térd hátterében gyakran a túlsúly áll. Ilyenkor megéri a testsúlyunkat optimalizálni, hiszen jelentős terheléstől szabadíthatjuk meg a térdünket. A túlsúly okozhat porcleválást. Ebben az esetben nemcsak kattog, ropog a térdünk, de erős fájdalom is kísérheti a tüneteket.

A ropogó térd a versenysportot űzők körében is kialakulhat. A porcelválás mellett, a másik ok lehet a porckopás, ami sajnos igen gyakori az idősebb korosztály körében, azonban egyre gyakrabban jelentkezik a fiataloknál is.

A ropogó térd kezelését időben el kell kezdeni, hogy a porcok ne sérüljenek tovább olyan ütemben, mint azelőtt és természetesen azért, hogy a tünetek minél hamarabb megszűnjenek vagy csillapodjanak. A rendszeres mozgás és a helyes táplálkozás ennél a panasznál is rendkívül fontos.

Azt azonban vegyük figyelembe, hogy csak olyan sportokat végezzünk, amelyek nem gyakorolnak még nagyobb terhet a térd ízületeire. A ropogó térd hatékony kezelésében az olyan étrend kiegészítők, mint az Artroflex Plus, szintén hatalmas szerepet játszanak.