Pécsi Tavaszi Fesztivál Webshop Whisky fajták a világ különböző pontjairól

Whisky fajták a világ különböző pontjairól


whisky fajták

A magyarok egyre nyitottabbak az új termékekre a szeszesitalok terén. Bár gondolhatnánk, hogy a whisky fajták terén már mindent ismerünk, valójában ez közel sincs így. A legtöbben ugyanis az ír és a skót fajtákat ismerik inkább, azokat kóstolták vagy pedig fogyasztják rendszeresen.

Ezek valóban a legismertebbek és sok fajtájuk a legelismertebb is, azonban jó tudni, hogy az aranybarna színben pompázó italt nemcsak az írek és a skótok készítik nagy sikerrel. Itt vannak például az amerikai whisky fajták, amelyeknek sok hivatalos típusa van.

Ilyenek a bourbon, Tennesse, rye, corn, hogy csak párat említsünk közülük. A whisky készítő nemzetek között feltétlenül meg kell említeni a kanadaiakat is, akik elsősorban a kevert típusokról híresek.

Azt lehet még kevesebben tudják, hogy bizony a felkelő Nap országában is születnek különleges whisky fajták, mint a maláta, gabona vagy pedig az úgynevezett coffey malt. Ha pedig szeretnénk igazán színvonalas nemzetközi whisky felhozatallal találkozni, akkor azt keressük az idrinks.hu webshopban!