Pécsi Tavaszi Fesztivál Egészség Lézeres szemműtétek: ilyen árkülönbségek vannak a kezelések között

Lézeres szemműtétek: ilyen árkülönbségek vannak a kezelések között


Budai Szemészeti Központ

Amikor egy személynek olyan mértékben romlik a szeme állapota, hogy műtéti beavatkozásra van szüksége, érthető módon nem akar heteket, hónapokat várakozni a kezelésre, inkább egy magán egészségügyi központot keres fel, bár azzal tisztában van, hogy ilyen helyen fizetnie kell a operációért. A Budai Szemészeti Központ weboldalán könnyen megnézheti, hogy milyen eltérések vannak az egyes lézeres szemműtét típusok között. Itt különböző árkategóriában érhetőek el a szemműtétek és magától értetődőn, a drágább kezelések gyors regenerálódást tesznek lehetővé.

Ezeket követően másnap már dolgozhat, autót vezethet a páciens. Az olcsóbb beavatkozások esetében viszont több kellemetlenségre, némi fájdalomra egyaránt számíthatunk. A végleges látásélesség is lassabban áll be, tehát hosszabb a regenerálódási folyamat. Azért egy dologban biztosak lehetünk, hogy bármelyik típust választjuk, a hosszú távú eredmény egyformán jó lesz. Lézeres látásjavító műtétre bárki alkalmas, aki elmúlt 18, de még nem töltötte be a 60. évét.

Az, akinél a szem dioptriája -12,00 és -0,75 (rövidlátás, miópia), illetve +6,00 és +0,75 (távollátás) tartományba esik, szintén alkalmas a műtétre, de nem akadály az astigmia, vagyis a cilinderérték sem, mert ez a fénytörési hiba is megszüntethető egy lézeres beavatkozással. A műszeres vizsgálaton derül ki, hogy a betegnek melyik lézeres látásjavító kezelés javasolt. Amennyiben mindegyik típusra alkalmas a mérési eredmények alapján, akkor saját megítélése szerint választhat az elérhető operációk közül.

Életviteltől és anyagi helyzettől egyaránt függ ez a választás, mert például aki nem tud több napig kimaradni a munkából, az nyilvánvalóan a legmodernebb és ezáltal a legdrágább kezelést választja, a gyors regenerálódás érdekében. Akinek viszont fontos, hogy kevesebbet fizessen a beavatkozásért, az dönthet egy olcsóbb eljárás mellett, ám ezt követően hosszabb a regenerálódási idő. Tulajdonképpen mindegy, hogy melyik műtétet választjuk, a lényeg az, hogy visszanyerjük az éleslátásunkat.